Около 300 000 жители на украинската Одеска област все още нямат

...
Около 300 000 жители на украинската Одеска област все още нямат
Коментари Харесай

300 000 в Одеса остават на тъмно

Около 300 000 поданици на украинската Одеска област все още нямат електричество след съветската офанзива против енергийната инфраструктура, осъществена на 10 декември.

" Очакваме доста усъвършенстване на обстановката на следващия ден. Това е тежко тестване, само че всеки ще би трябвало да го издържи ".

Това написа в Telegram началникът на районната военна администрация на Одеса Максим Марченко, представен от " Укринформ ".

Той добави, че в този момент задачите на руснаците стават явни за всички.  Русия желае да изтощи украинците в сложния зимен интервал в Одеска област Властите по-рано предизвестиха, че региона може да остане на мрачно и в продължение на 2-3 месеца.

Отделът за енергийна оперативна подготвеност и успеваемост на Одеската регионална администрация съобщи, че възобновяване на енергийните уреди може да отнеме повече време, в сравнение с в предходни случаи след съветския обстрел.

В събота вечерта при офанзива с дрон камикадзе против енергийната инфраструктура в Одеска област хиляди хора останаха без електричество, заяви оперативното командване на Юг.

В обръщението си към украинците тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че 1,5 милиона поданици на Одеска област са без електрозахранване. Ключовият миг през днешния ден е енергийният бранш, съобщи президентът. Според него с изключение на в Одеса най-тежко е ситуацията в Лвов, Виница, Киев, Тернопол, Суми, Закарпатието, Житомир и Хмелницки район, а и в Киев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР